Vloerverwarming en parket blijft enorm populair in Nederland. Steeds vaker worden er vloeren gelegd met daaronder de vloerverwarming als centraal warmtepunt. Deze manier van verwarmen zorgt ervoor dat u in de winter ook op blote voeten comfortabel door uw huis kunt lopen. Van mensen die onze showroom bezoeken krijgen we regelmatig vragen over vloerverwarming. Hieronder geven we antwoord op een aantal veel gestelde vragen.

vloerverwarming en parket

Bij welke vloeren kunt u vloerverwarming leggen?

Wanneer u kiest voor een vloerverwarming en parket is het goed om na te denken over de vloer die daar bovenop komt te liggen. Niet elke vloer past goed bij vloerverwarming. Welke vloer past er wel goed bij vloerverwarming? Er zijn een aantal vloeren die zich hiervoor verlenen. PVC, laminaat, vinyl, natuursteen en parket.

Vloerverwarming of radiatoren?

Vloerverwarming is een efficiënte manier om uw huis te verwarmen en werkt dan ook efficiënter dan een cv-ketel. In vergelijking met radiatoren is een vloerverwarming energiezuiniger dan radiatoren. Dat komt omdat het water in de radiator verwarmt wordt tot 90 graden en vervolgens moet rondpompen. Bij vloerverwarming hoeft het water slechts tot 50 graden verwarmt te worden om de ruimte op te warmen. Het kost dus minder energie om uw woning te verwarmen met vloerverwarming in vergelijking met radiatoren.

Het nadeel is dat vloerverwarming duurder is in aanleg dan radiatoren. Toch kiezen veel mensen voor vloerverwarming zodat ze in de winter blootvoets comfortabel door huis kunnen lopen. Doordat vloerverwarming zuiniger is haalt u hier op langer termijn uw voordeel uit.

Kan vloerverwarming radiatoren vervangen?

Kan vloerverwarming radiatoren vervangen? Het antwoord is ja! Dat kan zeker. Toch is het niet altijd nodig. Een combinatie van beide is ook een optie waar veel mensen gebruik van maken.

Vloerverwarming en vloerverkoeling

In sommige gevallen kan een vloerverwarming ook als vloerverkoeling werken. Dit is alleen mogelijk als u gebruik maakt van een omkeerbare warmtepomp. Dat is een waterpomp die het water van de vloerverwarming kan opwarmen én verkoelen. Vloerverkoeling kan een gezond alternatief zijn voor een airco. Ondanks dat het niet direct het zelfde effect als een airco heeft, wordt u niet ziek of verkouden van vloerverkoeling, waar die kans bij airco wel aanwezig is.

Vloerverwarming en parket bij Over De Vloer in Utrecht

Over De Vloer verwelkomt u graag in de showroom in Utrecht. Heeft u vragen over vloerverwarming en parket, of over vloeren in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.

Neem contact op