Voor een visgraatvloer in Utrecht hoeft u niet ver te zoeken. Over De Vloer is een specialist in houten vloeren waaronder de populaire visgraatvloer. De visgraatvloer heeft een uniek uiterlijk en geeft iets extra’s aan elk interieur. Bent u op zoek naar een visgraatvloer? Kom langs in onze showroom in Utrecht.

Visgraatvloer Utrecht

Wat is een visgraatvloer?

De visgraatvloer was van oorsprong een vloer die voornamelijk werd gelegd in kastelen en grote herenhuizen. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer het geval en zien we deze vloer steeds vaker terug in het Nederlandse huishouden.

De naam van een visgraatvloer komt van het patroon waarin het wordt gelegd. De smalle plankjes worden schuin tegen elkaar aan gelegd waardoor er met een beetje creativiteit een visgraat te zien is.

Legwijze visgraatvloer

Een houten visgraat vloer wordt op ambachtelijke wijze gelegd. Het vergt veel werk en geduld om deze vloer super strak te leggen. Voordat de houten visgraatvloer verlijmd en genageld kan worden aan de tussenvloer moet eerst de tussenvloer verlijmd worden aan de ondervloer.

Als de vloer in het juiste patroon is gelegd worden de kiertjes en spijkergaatjes gestopt, geschuurd en afgewerkt met een olielaag.

Mogelijkheden houten visgraatvloer

Visgraatvloeren bestaat uit smalle stroken. Deze stroken worden tapis genoemd. De breedte van deze stroken varieert tussen de 7,1 en 9 mm. Bij de keuze voor een tapisvloer kunt u zelf bepalen welke kleur en welke houtsoort u wilt gebruiken.

Voordelen houten visgraatvloer

Er zijn genoeg voordelen van deze visgraatvloer.

  • Uniek uiterlijk

Een houten vloer voegt altijd sfeer toe aan een interieur. Zeker wanneer u voor het visgraatpatroon kiest!

  • Maakt ruimtes groter

Het unieke visgraatpatroon doet de ruimte ruimer ogen. Ideaal voor kleinere ruimtes. De dunne latjes die gebruikt worden voor een visgraatvloer geven bovendien meer dynamiek aan een ruimte.

  • Schades zijn te herstellen

Een houten visgraatvloer kan door middel van een goede renovatie weer jaren mee. Krassen en andere beschadigingen kunnen weggeschuurd worden. Zo heeft u na een vloerrenovatie een zo goed als nieuwe vloer.

  • Geef de vloer een nieuwe kleur

Een houten vloer kan een leven lang meegaan. Maar uw wensen en de uitstraling veranderen met de jaren. Bij deze vloer is het mogelijk om na het schuren een nieuwe laklaag toe te voegen met een kleur die helemaal bij u past.

  • Lange levensduur

De toplaag van een houten visgraatvloer bestaat uit massief hout. Dit kan meerdere keren geschuurd worden zodat de vloer mooi blijft en lang mee kan. Uiteraard wordt de levensduur van een vloer verlengd met goed onderhoud.

Over De Vloer Utrecht

Door zijn authentieke uiterlijk en vele voordelen is visgraatvloer een van de populairste vloeren in Nederland.

Bij Over De Vloer in Utrecht hebben we verschillende soorten visgraatvloeren. Kom langs in onze showroom voor advies en om de vloer uit te zoeken die het beste bij u en uw interieur past.

.

Neem contact op