Op zoek naar de mooiste parketvloeren van Utrecht? OverDeVloer in Utrecht is gespecialiseerd in het leveren en leggen van parketvloeren.

Wat is een parketvloer?

Parket is een verzamelnaam voor verschillende soorten houten vloeren. Er bestaan twee soorten parket: massief en gelaagd parket.

Soorten parketvloeren

Tapis parket

Tapis vloeren zijn stroken of patroonvloeren die op een ondervloer worden verlijmd en vernageld. De planken van een parketvloer variëren in grootte. Tapis plankjes hebben een dikte van 6 mm en een breedte van 7,1 of 9 cm. Tapis parket wordt op ambachtelijke wijze in huis geïnstalleerd. Om die reden wordt het ook wel eens traditioneel parket genoemd.

Het leggen van tapis parket is lastig en vereist vakmanschap. Er wordt daarom aangeraden om een specialist in te huren zodat u zeker weer dat uw vloer vakkundig gelegd wordt.

Bourgogne parket

Bourgogne parket bestaat net als tapis parket uit massieve planken. Deze parketvloer is 9 mm dik en kan in verschillende breedtemogelijkheden worden gelegd. Bourgogne vloeren worden in vrijwel alle kleuren en houtsoorten geleverd. Net als tapis parket is het een lastige vloer om zelf te leggen.

Lamelparket

Lamelparket is gelaagd parket, met een Woodloc verbinding die in de fabriek gemaakt worden. Deze vloeren hebben een toplaag van 4 mm en worden gemaakt in vrijwel alle kleuren en houtsoorten.

Het voordeel van lamelparket vloeren is dat deze vloer zwevend gelegd kan worden op een daarvoor bestemde ondervloer

Plankenvloer

Een plankenvloer bestaat uit houten stroken van minimaal 20 mm dikte. De breedte varieert tussen de 12 en 24 cm. OverDeVloer kiest ervoor om dit type vloer alleen te verlijmen en te vernagelen aan de ondervloer. Als een plankenvloer zwevend gelegd wordt kunnen de planken gaan werken door de verschillen in luchtvochtigheid.

Verouderde vloer

Verouderde vloeren zijn, ondanks de naam doet vermoeden, niet écht oud. Deze houten vloeren worden in de fabriek getrommeld waardoor er kleine beschadigingen ontstaan. Door de verouderde look geeft de vloer veel sfeer en karakter aan uw woning. Krasjes of deukjes die ontstaan vallen veel minder op, wat het een onderhoudsarme vloer maakt!

Legpatronen Parketvloer

Een parketvloer kan in verschillende patronen worden gelegd. Eén van de bekendste legpatronen van een parketvloer is het visgraatpatroon. Dit is een tijdloos patroon die in elk interieur tot zijn recht komt. We kunnen een parketvloer ook leggen in andere patronen zoals de Hongaarse punt, Weense punt of blokpatroon.

Vloerverwarming parketvloer

Steeds vaker wordt vloerverwarming gelegd voor nog meer wooncomfort. Met vloerverwarming bespaart u energie en wordt de warmte verdeeld over een grotere oppervlakte.

Parketvloeren gaan over het algemeen goed samen met vloerverwarming . Dit is echter wel afhankelijk van de legwijze en het type hout. We adviseren u graag over een parketvloer in combinatie met vloerverwarming!

Over De Vloer Utrecht

OverDeVloer heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het leveren en leggen van parketvloeren. Wij adviseren en begeleiden u graag in het maken van de juiste keuze. Kom langs in onze showroom om het assortiment te bekijken!