Krasjes, deukjes, oneffenheden, verkleuringen.. Op den duur is uw parketvloer toe aan een opknapbeurt. Zeker na jarenlange intensief gebruik! Laat uw parketvloer in Utrecht schuren door OverDeVloer. Wij kunnen de vloer helemaal renoveren zo dat uw vloer er weer als nieuw uitziet, ook als uw vloer oorspronkelijk niet door ons is gelegd of geleverd.

De voordelen

  • Uw vloer weer als nieuw

  • Ruim 20 jaar ervaring

  • Stofvrij schuren van de vloer

  • Altijd de beste producten en machines

parket schuren utrecht

Werkwijze parketvloer schuren

Een goede parketvloer gaat een leven lang mee. In de loop der jaren wordt uw houten vloer natuurlijk wel minder mooi door gebruik en eventuele ongelukjes. Wanneer uw parketvloer niet meer zo mooi is, kunnen we deze opknappen door de vloer te schuren en opnieuw af te werken.

Wij starten altijd met het schuren van uw vloer, zodat deze weer bewerkt kan worden. Elke geschuurde vloer moet afgewerkt worden om de vloer optimaal te beschermen tegen onder meer vuil en vocht. U kunt voor de afwerking kiezen uit lak, olie of hardwax.

Lak

Parketlak wordt in 3 lagen op gebracht. Lak is te verkrijgen in glans, matte en extra matte uitvoering. Een gelakte vloer is sterk en makkelijk in het onderhoud. Het hout is geheel afgesloten tegen vocht en vuil. Na een aantal jaar zal de vloer wel opnieuw gelakt moeten worden.

Olie

Olie wordt in 1 of 2 lagen aangebracht. Het is in verschillende kleuren te krijgen en heeft een matte, natuurlijke uitstraling. Een geoliede vloer heeft meer onderhoud nodig dan een gelakte vloer. Elke 2 a 3 weken moet de vloer met een zeep gedweild worden en 1 tot 2 keer per jaar moet de vloer in de onderhoudsolie gezet worden.

Hardwax-olie

Hardwax-olie is een combinatie van olie en was en wordt in 2 lagen aangebracht. Hardwax is te verkrijgen in glans en matte uitvoering. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is waterafstotend. De vloer moet 2 tot 5 keer per jaar in de onderhoudswax gezet worden.

OverDeVloer in Utrecht

OverDeVloer in Utrecht is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in parketvloeren. Van het leveren en leggen van een nieuwe vloer tot het opknappen en schuren van een bestaande parketvloer. Nieuwsgierig wat de mogelijkheden zijn voor het schuren van uw vloer? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Neem contact op