Op zoek naar een houten vloer in Utrecht? Over De Vloer in Utrecht is al meer dan 20 jaar specialist in parketvloeren. In ons brede assortiment hebben wij verschillende houten vloeren waaronder: tapis vloer, bourgogne vloer, lamelparket, bamboe vloer, planken vloer en de verouderde vloer.

Houten vloeren van Over De Vloer

Het assortiment houten vloeren van Over De Vloer in Utrecht is heel divers. Zo hebben wij altijd het type houten vloer die bij u past.

Tapis vloer

Tapis parket wordt op ambachtelijke wijze in huis geïnstalleerd. Om die reden wordt het ook traditioneel parket genoemd.

Een tapis vloer wordt in stroken of patronen aan de ondervloer verlijmd en genageld. Deze ondervloer bestaat meestal uit spaanplaat en wordt op de bestaande vloer verlijmd of geschroefd. Kenmerkend voor een tapis parket is de breedte. Zo is de breedte van een tapis maximaal 10 cm breed.

Er zijn verschillende patronen voor een tapis vloer. Een visgraatpatroon is een veelgebruikt patroon voor tapis vloeren. Ook de Hongaarse punt, Weense punt en blokpatroon zijn populair.

Bourgogne vloer

Een Bourgogne vloer heeft veel overeenkomsten met een tapis vloer. De manier van leggen wordt namelijk op dezelfde manier gedaan. Het grootste verschil tussen beiden vloeren zit in de breedte van de planken.Een Bourgogne vloer is namelijk breder dan de tapis vloer. Zo begint de breedte vanaf 10 cm en kan deze maximaal 25 cm dik zijn.

Lamelparket

Ook voor lamelparket in Utrecht bent u bij Over De Vloer bij het juiste adres.
Lamelparket is een houten vloer die bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag bestaat uit massief hout
De onderlaag is meestal van naaldhout, berken of triplex. Deze onderlaag is kruislinks gelijmd waardoor deze vloer zeer stabiel is en weinig werking heeft.
Groot voordeel van lamelparket is de manier van leggen. Lamelparket kan namelijk zwevend gelegd worden.

Bamboe vloeren

Deze vloer is eigenlijk geen echte houten vloer, bamboe is namelijk een grassoort. Het is overigens wel een duurzaam alternatief voor hout omdat bamboe met 50 cm per dag kan groeien in het groeiseizoen.

Bamboe vloeren hebben vele voordelen. Een vloer van bamboe is namelijk slijtvast, duurzaam en daardoor geschikt voor intensief gebruik.

Planken vloer

Planken vloer in Utrecht nodig? Over De vloer helpt u daar graag bij. Een planken vloer bestaat uit massief hout en is 20 mm dik. Voordeel van de dikte van deze vloer is dat een planken vloer meerdere keren geschuurd kan worden. Hierdoor kan deze planken vloer wel 40 jaar mee gaan.

Verouderde vloer

Een verouderde vloer is misschien wel een van de bekendste houten vloer in Utrecht. Bij een verouderde vloer wordt een nieuwe houten vloer getrommeld waardoor er kleine beschadigingen ontstaan. Hierdoor vallen eventuele gebruikerssporen niet op en is deze vloer onderhoudsarm.

Over De Vloer in Utrecht

De keuze voor een houten vloer is ontzettend groot. Kom daarom eens langs in onze showroom! Hier vindt u alle bovenstaande houten vloeren en voorzien we u van advies voor uw ideale vloer.