Bent u zoek naar een bamboe vloer in Utrecht? Voor deze duurzame vloeren bent u bij OverDeVloer in Utrecht aan het juiste adres. OverDeVloer is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het leggen van echte houten vloeren. In onze showroom kunt u ons uitgebreide assortiment bekijken en staan wij klaar om u advies op maat te geven.

bamboe vloer Utrecht

Wat is een bamboe vloer?

Een bamboe vloer valt onder de categorie houten vloeren. Hoewel dat logisch lijkt is dat het niet. Bamboe is namelijk geen houtsoort maar een grassoort. Dit ‘gras’ is een stuk duurzamer dan ‘andere’ houten vloeren. Bamboe kan in het regenseizoen 30 tot 50 cm per dag groeien. De keuze voor een bamboe vloer is dus een duurzame keuze.

Voordelen bamboe vloer

  • Duurzame vloer

Bamboe groeit zeer snel in vergelijking met andere ‘houtsoorten’, dat maakt het een duurzame vloer.

  • Verkrijgbaar in elke parketmogelijkheid

Heeft u liever een bamboe vloer in vorm van een visgraat-, bourgogne of lamelvloer? Ook dit behoort tot de mogelijkheden!

  • Natuurlijke en warme uitstraling

Kom de unieke eigenschappen van deze vloer bekijken in onze showroom.

  • Lange levensduur

Met goed onderhoud gaat deze vloer jarenlang mee. Deze vloer kan ook geschuurd worden als er beschadigingen zijn. Zo kunt u nog langer genieten van een bamboe vloer.

  • In meerdere kleuren leverbaar

Bij OverDeVloer Utrecht is bamboe leverbaar in de naturelkleur, caramelkleur of eventueel wit of zwart gelakt.

  • Vloerverwarming

Bamboe laat warmte goed door en is resistent tegen vocht en temperatuurschommelingen. Ideaal om te combineren met vloerverwarming!

Hoe wordt een bamboevloer gelegd?

Net zoals veel andere houten vloeren kan een bamboevloer zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. De keuze voor een verlijmde of zwevende vloer is afhankelijk van het patroon waarin de vloer wordt gelegd.

Verlijmd

Deze manier van leggen wordt aangeraden als de bamboe vloer op vloerverwarming gelegd moet worden. Daarnaast wordt deze methode ook gebruikt wanneer de vloer in het populaire visgraatpatroon gelegd gaat worden. Het verlijmen van een vloer is specialistisch werk. OverDeVloer helpt u hier graag bij.

Zwevend gelegd

Door een vloer zwevend te leggen liggen de vloerdelen los op de ondervloer. Dit is vrij gemakkelijke manier van leggen en kan zelf gedaan worden.

OverDeVloer Utrecht

De bamboe vloer is dus een goed alternatief en heeft vele voordelen. In onze showroom in Utrecht hebben wij een breed assortiment vloeren en zoeken we graag mee met de vloer die het beste bij u past. Kom langs in onze showroom om alle bamboe vloeren te bekijken.

Neem contact op