© Powered by SiteSpirit

 
header4.jpg

Afwerkmogelijkheden van een houten vloer.

Parketlak

Parketlak wordt in 3 lagen op gebracht. Lak is te verkrijgen in glans, matte en extra matte uitvoering. Indien de vloer fabrieksmatig is gelakt is dit meestal een UV-lak opgebracht in 5 lagen. Voor project gebruik adviseren wij u een waterverdragen polyuretaanlak welke een hoge slijtvastheid heeft.. Let op bij uw keuze van lak daar deze sterk de kleur van het hout kunnen beïnvloeden.


Onderhoud: Het volstaat de vloer te stofzuigen en vochtig af te nemen. Wij adviseren de vloer 1 tot 4 x per jaar in de polish te zetten om zo krasjes weg te werken en de glansgraad te herstellen. Na 6 tot 12 jaar zal de vloer moeten worden geschuurd en opnieuw worden afgelakt.


Voordelen: Makkelijk in onderhoud. Glanzend oppervlak. Hout is geheel afgesloten tegen indringend vuil en vocht. De afwerklaag geeft niet af en is stroef.


Nadelen: Lak slijt en is krasgevoelig. De vloer zal na een aantal jaar opnieuw gelakt moeten worden. Bij druk belopen plaatsen zal de slijtage eerder zichtbaar zijn. Lak kan niet plaatselijk worden bijgewerkt in verband met glansverschillen en aanzetten in de lak, je moet elke keer het hele vloeroppervlak bewerken.


Merken:


Olie

Olie wordt in 1 of 2 lagen aangebracht. Het is in verschillende kleuren te krijgen en heeft een matte, natuurlijke uitstraling. Indien de vloer fabrieksmatig is geolied is dit meestal een UV-olie opgebracht in 5 lagen.


Onderhoud: Afhankelijk van het type olie onderhoud u de vloer met onderhoudszeep of met onderhoudsolie. De onderhoudszeep gebruikt u eens per 2 à 3 weken, indien nodig vaker. Dweil de vloer met de voorgeschreven zeepoplossing en spoel de vuile dweil uit in schoon water. Vloer niet nadweilen. Pas wanneer de vloer grauw wordt deze reinigen met intensiefreiniger en voorzien van nieuwe onderhoudsolie.
Indien niet met zeep wordt gewerkt brengt u 2 - 4 maal per jaar onderhoudsolie aan, indien nodig vaker. Vooraf de vloer reinigen met het voorgeschreven reinigingsmiddel. Breng olie altijd zeer dun aan. Overtollige olie binnen 10 - 15 minuten wegnemen teneinde glimmende plekken te voorkomen.


Voordelen: Matte, natuurlijke uitstraling. Plaatselijk bij te werken.


Nadelen: Elke 2 a 3 weken moet de vloer met een zeep gedweild worden en 1 tot 2 keer per jaar moet de vloer in de onderhoudsolie gezet worden. Indien dit niet gedaan wordt slijt de olielaag snel en is de vloer niet waterbestendig.


Merken:


Hardwax-olie of hardwachs-olie

Hardwax is een combinatie van olie en was en wordt in 2 lagen aangebracht. Hardwachs is te verkrijgen in glans en matte uitvoering.


Onderhoud: De vloer stofzuigen en dweilen met een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel. Wij adviseren de vloer 2 tot 5 keer per jaar in de onderhoudswas te zetten om zo krasjes op te vullen en de glansgraad te herstellen en de vloer weer beter waterafstotend te maken.


Voordelen:  Natuurlijke uitstraling. Door de was goed waterafstotend. Plaatselijk bij te werken.


Nadelen: De vloer moet 2 tot 5 keer per jaar in de onderhoudswas gezet worden.


Merken:


Onderhoudscontract

OverDeVloer kan middels een onderhoudscontract het onderhoud voor u uitvoeren.


Vloer opknappen

schuren.gif

Ook kunnen wij uw parketvloer schuren en afwerken en deze er weer als nieuw uit laten zien.

Neem voor meer informatie contact met ons op.


Voorstraat 51
3512 AJ Utrecht
Telefoon : 030 - 232 12 63

E-mail : info@overdevloer.nl
www.overdevloer.nl


Openingstijden:
Maandag     gesloten
Dinsdag      11.00 uur tot 17.30 uur
Woensdag   11.00 uur tot 17.30 uur
Donderdag  11.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag        13.00 uur tot 17.30 uur
Zaterdag     10.00 uur tot 16.00 uur
Of op afspraak