© Powered by SiteSpirit

 
header2.jpg

Vloer mogelijkheden

Vloerverwarming

Parketvloer op vloerverwarming is een verstandige keuze indien de juiste vloer wordt toegepast. Kom u in onze showroom laten voorlichten. OverDeVloer heeft ruime ervaring met het leggen van parketvloeren op vloerverwarming.


Parketnavigator

Live edge Bolefloor Curv8

Curv8.3.jpg

Bolefloor vloeren hebben de natuurlijke vorm van het hout. Geen rechte lijnen. Het maakt een houten vloer nog natuurlijker. De vloeren passen perfect in elk interieur, klassiek of modern. Wij behandelen de vloeren met elke gewenste afwerking.
Curv8 wordt geleverd in pakken van 8 planken die als een puzzel in elkaar passen.

Ook een paar foto's van tafels, gemaakt met Boleform.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


Lamelvloeren

Curv8.6.jpg

Lamelvloeren zijn meerlaags systeemvloeren met een Woodloc verbinding die in de fabriek gemaakt worden. Deze vloeren hebben een toplaag van 4 mm en worden gemaakt in vrijwel alle kleuren, houtsoorten. De vloeren worden in de fabriek gelakt of geolied. Lamelvloeren worden zwevend gelegd op een daarvoor bestemde ondervloer. Deze ondervloer is afhankelijk van de wensen van de klant. Voor appartementen wordt een geluidsreducerende ondervloer gebruikt. Lamelvloeren zijn eenvoudig zelf te leggen. OverDeVloer kan het leggen uiteraard verzorgen.

Nieuw in onze collectie: Bolefloor Curv8. geen rechte lijnen maar natuurlijke vormen.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->
http://www.kahrs.com/nl/Consumer/DesignInspiration/VirtualShowroom/Pages/VirtualShowroom.aspx


Tapisvloeren

patroon eiken op maat.jpg

Tapisvloeren zijn stroken of patroonvloeren die op een ondervloer worden verlijmd en vernageld. De ondervloer, meestal spaanplaat, wordt op de bestaande vloer verlijmd of geschroefd. Tapisvloeren in stroken hebben een dikte van 6 mm en een breedte van 7,1 of 9 cm en worden in vrijwel alle kleuren, houtsoorten, geleverd. Deze vloeren worden op ambachtelijke wijze in huis geïnstalleerd. Na het leggen van de vloer wordt deze afgewerkt met lak, olie of hardwachs. Tapisvloeren in patronen worden geleverd in diverse maten. De dikte is 6 of 9 mm. De visgraat is het meest gebruikte patroon. Ook is er het blokpatroon, hongaarse punt, weense punt. Verder is het mogelijk uw eigen vloer te ontwerpen. Tapisvloeren zijn moeilijk zelf te leggen.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


Bourgogne vloeren

Beuken blokpatroon.jpg

Bourgogne vloeren zijn stroken van 9 mm dik in verschillende breedtemogelijkheden die op een ondervloer worden verlijmd en vernageld. De ondervloer, meestal spaanplaat, wordt op de bestaande vloer verlijmd of geschroefd. Bourgogne vloeren worden in vrijwel alle kleuren, houtsoorten, geleverd. De vloeren zijn te leveren met een vellingkant, V groef tussen de planken, of zonder vellingkant. Na het leggen van de vloer wordt deze afgewerkt met lak, olie of hardwachs. Bourgogne vloeren zijn moeilijk zelf te leggen.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


Bamboe vloeren

Mosobamboe.jpg

Bamboe is een zinvol alternatief voor hout. Het is een grassoort die verhout en razendsnel groeit, 30 tot 50 cm per dag in het groeiseizoen. Bamboe is in elke parketmogelijkheid te krijgen. De fineer en lamelvloeren zijn eventueel zelf te leggen. Verder bestaat de mogelijkheid een patroonvloer of strokenvloer te laten leggen. Bamboe is leverbaar in de naturelkleur, caramelkleur of eventueel wit of zwart gelakt.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


ISO parketvloeren

patroon eiken op maat 2.jpg

ISO parketvloeren zijn stroken of patroonvloeren die op een ondervloer van kurk worden verlijmd. De ondervloer wordt op de betonnen vloer verlijmd. Bij een houten ondervloer wordt eerst een spaanplaat ondervloer aangebracht. De dikte van de toplaag is afhankelijk van de breedte van de stroken. ISO parketvloeren worden in vrijwel alle kleuren, houtsoorten, geleverd. Na het leggen van de vloer wordt deze afgewerkt met lak. Olie of hardwachs. ISO parketvloeren zijn moeilijk zelf te leggen.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


Planken vloeren

trap1.jpg

Planken vloeren zijn massief houten stroken van 20 mm dik die in vrijwel alle kleuren , houtsoorten, worden geleverd. De breedte van de planken ligt tussen 12 en 24 cm. Planken vloeren worden op een ondervloer verlijmd en vernageld. OverDeVloer legt geen planken vloeren zwevend. Omdat de verschillen in luchtvochtigheid te groot zijn zal een planken vloer die zwevend ligt teveel gaan werken met alle nare gevolgen van dien. De ondervloer, meestal spaanplaat, wordt op de bestaande vloer verlijmd of geschroefd. Na het leggen van de vloer wordt deze afgewerkt met lak, olie of hardwachs. Planken vloeren zijn moeilijk zelf te leggen.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


Verouderde vloeren

verouderd naturel.jpg

Verouderde vloeren zijn vloeren als in 2, 3, 4, 5 en 6. Het hout wordt echter na het schaven verouderd. Dit verouderingsproces wordt in de fabriek uitgevoerd en wel zo dat de vloeren er echt oud uitzien. De manieren van leggen zijn hetzelfde. Verouderde vloeren worden gemaakt van eiken hout en in verschillende kleuren geleverd. De vloeren worden afgeleverd in de olie of hardwachs.

Klik op de afbeelding voor meer foto's -->


LET OP!

Voor alle houten vloeren geldt dat de relatieve luchtvochtigheid op een waarde van 50-65 % gehouden dient te worden. Deze waarde kunt u controleren met een hygrometer. Bij een te lage waarde kan de vloer krimpen waardoor naadvorming zichtbaar wordt. De juiste luchtvochtigheid kan geregeld worden door middel een elektrische luchtbevochtiger.

hygometer.jpg

venta_site.jpg

Voorstraat 51
3512 AJ Utrecht
Telefoon : 030 - 232 12 63

E-mail : info@overdevloer.nl
www.overdevloer.nl


Openingstijden:
Maandag     gesloten
Dinsdag      11.00 uur tot 17.30 uur
Woensdag   11.00 uur tot 17.30 uur
Donderdag  11.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag        13.00 uur tot 17.30 uur
Zaterdag     10.00 uur tot 16.00 uur
Of op afspraak